Kandidat i riksdagsvalet i Helsingfors

Följande pressmeddelande har just sänts ut:

 

Björn Månsson kandiderar i Helsingfors

Stadsfullmäktigeledamot Björn Månsson, 61, ställer upp i vårens riksdagsval i Helsingfors. Kretsstyrelsen nominerade honom på torsdagskvällen.

– Helsingfors behöver också i fortsättningen en humant och socialt tänkande, liberal riksdagsledamot. Därför har jag ställt mig till förfogande som SFP-kandidat i vårens val, säger Månsson, som leder partiets grupp i stadsfullmäktige.

– Jag har både den politiska erfarenhet som behövs och dessutom nyttig livserfarenhet också utanför den politiska sfären, poängterar Månsson.

Kampanjen inleds ändå först efter årsskiftet. Först ska advents- och julefrid få råda, påpekar Björn Månsson.

I det förra riksdagsvalet 2011 ställde Månsson upp i Nylands valkrets, och blev andre ersättare. För att som helsingforsare bli invald i Nyland krävdes åtminstone då att man var en rikskändis, konstaterar han.

Också denna gång tillfrågades Björn Månsson även av den nyländska kretsen, men valde alltså att ställa upp i Helsingfors. Senast var jag ännu inte etablerad i Helsingfors kommunalpolitik, men nu känns det naturligast så här, motiverar han valet. Jag är ju infödd helsingforsare, även om jag växte upp i Pernå där pappa var präst, påpekar han.

Månsson har arbetat bland annat som folktingets första språkskyddsombudsman, i 27 år som ledarskribent på HBL och som Svenska riksdagsgruppens generalsekreterare.