Vihreät ratkaisevat Keskuspuiston kohtalon

Helsingin tulevasta yleiskaavasta päätetään lähiviikkoina. Kaavaehdotuksessa on monta kiistanalaista kohtaa, joista yksi suurimmista on Keskuspuiston säästäminen – tai nakertaminen, erityisesti Hämeenlinnanväylän varrella, Haagan ja Maunulan välillä.

Keskuspuiston puolesta-kansalaisryhmän tekemän kyselyn perusteella tiedämme nyt että Vasemmistoliiton, Perussuomalaisten, RKP:n, Keskustan, Kristillisdemokraattien, SKP:n sekä yhden riippumattoman jäsenen valtuustoryhmät ovat sitoutuneet säästämään Keskuspuiston.

Näitten ryhmien yhteinen voima, 30 valtuutettua 85-stä, ei kuitenkin riitä yleiskaavan muuttamiseksi siten, että Keskuspuisto säilyy koskemattomana tulevillekin sukupolville. Siihen tarvitaan meidän lisäksemme ainakin yhden suuremman puolueen tuki.

Katseet kääntyvät siis Kokoomukseen, Vihreisiin sekä Sosialidemokraatteihin, ja näistä ehkä aivan erityisesti Vihreisiin. Kyseessähän on Helsingin suurin ja arvokkain viheralue, suurimmaksi osaksi luonnontilassa, ja uskoisi että Vihreät haluaisivat sen säilyttää.

En haluaisi olla Vihreiden ehdokkaana kevään kuntavaaleissa vastaamassa helsinkiläisten kysymyksiin siitä, että miksi vihreä puolue oli mukana nakertamassa Keskuspuistoa.

(Ensin julkaistu, vähän lyhennettynä, Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksena  27.9.2016)