Tulevaisuuden Helsinki – Framtidens Helsingfors

Vihreä, merensininen Helsinki

Minun Helsinkini on avoin ja viihtyisä, pohjoismainen kaupunki. Asuntoja rakennetaan Östersundomiin, täydennysrakentamalla kunkin kaupunginosan ehdoilla, ja rakentamalla korkeammalle – joskaan ei ihan meren rantaan, jossa vaalimme kaupungin matalaa profiilia.

Mutta helsinkiläiset tarvitsevat muutakin kuin asuntoja: viher- ja virkistysalueita, harrastusmahdollisuuksia, merikokemuksia, kulttuuritarjontaa… Meillä on varaa säilyttää esimerkiksi Keskuspuisto, Malmin lentokenttä, Tuomarinkylä ja Vartiosaari nykykäytössä.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoon pitää satsata lähivuosina, jotta lähipalvelut ovat korkealla tasolla, kun vastuu siirtyy maakunnalle. Sen jälkeen kolme K-ta nousee minun Helsinkini tärkeimmiksi tehtäviksi: Koulutus, Kaavoitus ja Kulttuuri. Homekoulut korjataan, varhaiskasvatus maksuttomaksi, yleiskaavan virheet korjataan ja uusi upea Oodi ei saa uhata lähikirjastoja.

Minun Helsingissäni on toimiva ja edullinen joukkoliikenne, joka houkuttelee valitsemaan sen. Silloin ei tarvitse yksityisautoiluakaan keinotekoisesti rajoittaa, vaan kaikki mahtuvat liikkumaan sujuvasti.

Jotta kaikkeen olisi varaa, kaupungin taloudesta on huolehdittava. Julkiset projektit on saatava kuriin. Ei enää Länsimetron tapaisia aikataulu- ja budjettiylityksiä.

Mitt Helsingfors är en tvåspråkig stad, men också en mångkulturell stad som välkomnar flyktingar och invandrare. Och en havsnära stad som slår vakt om sina unika stadsmiljöer.

BJÖRN MÅNSSON

RKP:n valtuustoryhmän pj.

(Julkaistu RKP:n vaaliliitteessä Helsingin Sanomissa 7.4.2017)