Hela Nylands man on the road

Detta blir en annorlunda blogg, eftersom det snart är midnatt och jag vill få den daterad fredag 15.4.

Detta blir bara en liten redogörelse för hur jag rört mig på det nyländska valfältet under denna kampanj. Detta skrivs förresten från min gamla skolstad Lovisa, där jag övernattar för att hinna sova några fler timmar mellan sen kväll och tidig morgon.

Lovisa toppar tillsammans med Borgå och Esbo listan över antalet besök: ett dussintal för varje ort. Av Lovisabesöken har två varit i Liljendal, två i Pernå och ett i Strömfors, de övriga i den gamla kärnstaden.

Av dussinet besök i Borgå har tre riktat sig till den gamla landskommunens område. I Esbo har jag besökt flera olika stadsdelar, plus landsbygden inom stadens hank och stör.

Sex har besöken varit i Raseborg, av vilka två i Ekenäs, två i Karis, ett i Bromarv och ett i Snappertuna. Sedan följer Vanda med fem besök, Kyrkslätt med tre och Sibbo likaså med tre. Med ett besök har Grankulla, Hangö, Ingå, Lappträsk och Sjundeå fått ”nöja sig”. Av de tvåspråkiga kommunerna har jag missat bara Lojo och Mörskom, men det är förstås precis två för mycket.

Det blir ett sextiotal möten och andra evenemang sammanlagt, plus bussturnén för några veckor sedan över hela Nyland, från Lovisa till Hangö. Jag tror att jag vågar påstå att jag är den SFP-kandidat som har varit på de flesta tillställningarna.

Det har varit ett sant nöje, ja privilegium att få träffa hundratals, ja säkert något tusental människor under de ungefär två månaderna.

Turnén kulminerade i kväll md ett besök helt ex tempore hos Degerby Gille i gamla skolstaden Lovisa, när jag nu en gång råkade vara här då gillet hade månadsmöte. Många gamla goda bekanta från skoltiden förgyllde kvällen

Och än är valkampanjen inte över. På lördagen blir det först Lovisa torg, sedan Borgå torg och sedan åtminstone Esbo.

Jag tror jag har gjort mig förtjänt av epitetet Hela Nylands man.

One Reply to “Hela Nylands man on the road”

Comments are closed.